Üdvözlöm a Tabi Városi SC honlapján!

Peckó-show és lapeső

Minimális 1-0-ás vereséget szenvedtünk az éllovastól, pedig 40 percig szimpla, 20 percig kettős emberhátrányban játszottunk. A mérkőzésen Peckó Bálint fantasztikusan védett, javarészt neki köszönhető, hogy végig nyitott volt a mérkőzés.


Tabi VSC - Nagybajom 0-1 (0-0)
2010.04.18., Tab, 150 néző

Vezette: Nagy József (Alsóbogát) - 5 Következetlenül vezette a meccset, nem mindig ért ugyanaz nála sárgát. A kiállítások jogosnak tűntek, de egy sportszerű meccsen tudott kiosztani 10 sárgát.

Gól: Wágner 61.p.

Sárga: Kult P. 44.p. (reklamálás), Kult P. 51.p. (buktatás), Miraider 75.p. (akasztás), Molnár 80.p. (feltartás) ill. Horváth P. 16.p. (buktatás), Laki 24.p. (reklamálás), Károli 86.p. (buktatás), Szabó A. 72.p. (buktatás), 78.p. (buktatás)

Kiállítva: Kult P. 51.p. (második sárga), Naász 57.p. (játékvezető megsértése) ill. Szabó A. (második sárga)

Tab: Peckó - Kult T., Molnár, Naász - Donka (Pál 81.p.), Miraider (Kleiber 86.p.), Vida, Kult P., Pretz (Vitéz 90.p.) - Vidus, Kaveczki

Miután letöltötte Kult Péter eltiltását, s már Miraider is száz százalékos állapotban volt, szinte mindenki rendelkezésre állt Kovács György edzőnek, aki 90. tétmeccsén ült a Tab kispadján.

Rögtön a mérkőzés elején lövéssel riogattak a csapatok, előbb a vendég Simon Roland 20 méterről fölé, majd Vidus 18 méteres lövését fogta biztosan a kapus.

A 17. percben alakult ki az első igazi helyzet, Kaveczki ívelte be a labdát a 16-oson belülre, az érkező Miraider a kapust megelőzve a kapu felé emelt, de Nemes Gyula a gólvonalról tisztázott.

A 19. percben Peckó öklözött ki egy életerős szabadrúgást, majd Laki Olivér erőtlen lövése ment mellé.

A 28. percben ismét előttünk volt nagy helyzet, a 16-os sarkánál üresen álló Vidus kapott labdát, aki futtából jobbal lőtt, de a labda a jobb kapufa mellet süvített el.

Az első fél órában tehát a Tab támadott, míg a Nagybajom kontrázni kényszerült. Aztán a 30. perc után változott a játék képe.

A 31. percben egy oldalról beívelt szabadrúgást megcsúsztatott egy piros mezes, majd az érkező bajomi csatár 6 méterről tiszta ziccerben fölé vágta.

Három perc múlva ismét meleg helyzet volt Peckó kapuja előtt, Wágner Csaba játszotta tisztára magát, lövését azonban Peckó szépen védte.

A 40. percben Lassu József 30 méteres szabadrúgást tolta bravúrral kapusunk szögletre. A szögletből ismét helyzet lett, de Károli fejesénél újabb bravúrt mutatott be kapusunk.

Egy perc sem telt el, s újra próbálkoztak a vendégek, de Laki Olivér 17 méteres lövése elkerülte a kapunkat.

Szerencsére megúsztuk kapott gól nélkül ezeket a szituációkat, nagyban köszönhetően Peckó Bálintnak, aki ma nagyszerű formában védett.

A második félidőben emberhátrányba kerültünk, Kult Péter feleslegesen szabálytalankodott a félpályánál az 51. percben, amiért második sárgával kiállította Nagy József játékvezető.

Az 56. percben Laki Olivér 5 méterről lőtt fel. Az 57. percben tovább romlottak a kilátásaink, Naász kapott sárgát buktatásért, ami után valamit odaszólt a játékvezetőnek, ezért ő is a kiállítás sorsára jutott.

Naász Balázst egyébként sikerült elérnem, aki elmondta, hogy a meccs hevében valóban hangzott el egy "menj a p...-ba", de ennél cifrább beszólások is voltak az ellenfél részéről, amit a játékvezető érdekes mód nem hallott meg. Nászi hozzátette: "De nagyon sajnálom, mert nehéz helyzetbe sodortam a srácokat"

Sajnos hamar kihasználták az emberelőnyt, s egy szerencsés találattal a 60. percben vezetést szereztek.

Természetesen nem sikerült rögtön rendezni a védelmünket, ahonnét két ember kiesett, így sorra jöttek a nagybajomi helyzetek. Először a 61. percben Laki lőtt 25 méterről fölé, majd a 65. percben ajtó-ablak ziccerben védett Peckó. Egy perc múlva megint Laki próbálkozott, de ezúttal sem tudott túljárni kapusunk eszén.

Ezek után viszont teljesen egyenrangúak voltunk 9 emberrel is, s még egy lövést is meg tudtunk ereszteni Pretz révén. Bármilyen furcsa, jobban bírtuk erővel, mint a kettős emberelőnyben lévő listavezető.

Nagy József sporttárs ekkor már teljesen nem volt a meccs ura, teljesen következetlenül adta a sárgákat, a bajomi Wágner könyöklésért még sárgát sem kapott, majd talán kompenzálva hibáját azért csak leküldött egy bajomit a 77. percben, de ha következetes mást is kiállíthatott volna.

Mikor már "csak" egy fővel voltunk kevesebben, próbáltunk támadni, de nem tudtunk igazi gólhelyzetet kialakítani. Sőt a vendégek kerültek közelebb a gólhoz, Nagy József feltéve koronát a teljesítményére, adott egy igencsak véleményes 11-est a vendégeknek a 83. percben.

A sors azonban igazságot szolgáltatott, Ágoston jó 1,5 méterrel lőtt a léc fölé a büntetőből. Pár perc múlva a nagybajomi 16-oson belül egy kézgyanús szituációban viszont néma maradt a sípja.

Azért a nagybajomiak nem lehetnek túl büszkék mai teljesítményükre, hisz nem látszott meg, hogy az első a nyolcadikkal játszott, s csak kettős emberelőnyben tudtak gólt szerezni. Ugyanakkor az alsóbogáti sípmester sem lehetne magára túl büszke, mert mindkét csapat szurkolói egyetértek abban, hogy erélytelenül és következetlenül vezetett (és nem a kiállításokat vitatták).

Az persze jó kérdés, vajon az ellenőr Szilvási József miként vélekedik a játékvezetőről, majd figyeljük a jövő heti küldést...


2010. 04. 18. [Ailton]

Hozzászólás

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez!


Eredmény

3 - 0
TABI
VSC
- BABÓCSA
SE


A következő

MAGYAREGRES
-
TABI VSC


Tabella

1.BALATONLELLE69pt
2.BABÓCSA59pt
3.NAGYATÁD59pt
4.B.KERESZTÚR58pt
5.TOPONÁR52pt
6.NAGYBAJOM51pt
7.TABI VSC44pt
8.KARÁD SC44pt
9.BALATONI VASAS34pt
10.MAGYAREGRES29pt
11.MARCALI28pt
12.SEGESD28pt
13.CSURGÓ27pt
14.MEZŐCSOKONYA22pt
15.KAPOSMÉRŐ13pt
16.SOMOGYVÁR13pt


Hírek archívuma

Belépés



Nick
Pass

Főszponzor

Tabi Város Önkormányzata



Partnerek

MLSZ SLASZ



Médiapartner

Somogy Sportja
Csevi 2001 Bt. ©