Üdvözlöm a Tabi Városi SC honlapján!

Nyolc gól a kupában

Egy félidőn át jól tartotta magát a megye IV tavalyi utolsó helyzettje kapolyi vendégjátékunk alkalmával, de a második félidőre kiütközött a tudásbeli különbség, s 8-1-es sikert arattunk, s várhatjuk a következő kupafordulót.


KAPOLYI SE - TABI VSC 1-8 (0-2)

2012. 08. 22., Kapoly, 60 néző

Vezette: Kiss Sz. - 4 Erélytelenül vezette az egész mérkőzést, előnyszabály ritkán alkalmazott, a hazaiaknek egy szabályos gólt nem adott meg, Naász piros lapja pedig túlzott volt (nem volt tiszta gólhelyzet).

Gól: Höss 84.p. (11-esből) ill. Vida 22.p. (5 méteres gurítás), Pretz 24.p. (17 méteres szabadrúgás), Léránt 49.p. (8 méteres lövés), Farkas 52.p. (10 méteres gurítás), Naász 60.p. (11 méteres emelés), Farkas 71.p. (15 méteres lövés), Kleiber 79.p. Kleiber 88.p. (14 méteres lövés)

Sárga: Pretz 18.p. (reklamálás) ill. Horsa Zs. 48.p. (reklamálás), Vass 54.p. (buktatás)

Piros: Naász 83.p. (gólhelyzetben szabálytalankodás)

TAB: Teklovics - Naász, Molnár (Donka 43.p), Érsek, Kleiber - Léránt (Szabó T. 60.p), Vida (Szijártó 46.p), Nagy P., Farkas - Pretz, Pollák


A sorolás során nem panaszkodhattunk a balszerencsére, ugyanis a Megye IV. utolsó helyezettjét kaptuk, vagyis papíron a megye leggyengébb csapatát.

Rögtön a legelején, a 3. percben vezetést szerezhettünk volna, Farkas remek beadásából Pollák lőtt fölé nagy helyzetben.

A 8. percben a kapolyiak is veszélyeztettek, a tőlünk Kapolyra visszaigazoló Höss lövését kellett védenie kapusunknak.

A 20. perc tájékán megélélnkült a játékunk, előbb a felső lécet találtuk el, majd a 22. percben Vida kapott jó labdát, átemelte a kifutó kapuson a labdát,majd 5 méterről az üres kapuba passzolt. 0-1

Két perc múlva ismét rezdült a kapolyi háló, Pretz végzett el gyorsan egy 18 méteres szabadrúgást, amely a sorfalat igazgató kapus mellett akadálytalanul jutott a hálóba. 0-2

A 26. percben megint Höss révén veszélyeztetett a Kapoly, de erős lövése Teklovics kezében halt el.

A 31. percben Léránt húzott el a jobb szélen, majd a 16-os vonalánál buktatták. Kiss játékvezető előbb szabadrúgást, majd az asszisztense intésére 11-est ítélt. A labda mögé Pretz állt, aki a felső léc közepére bombázta a labdát.

A 36. percben Farkas a 16-os bal sarkáról eresztett meg egy lövést, ami fölé ment. A 40. percben Kleiber lőhetett egy szöglet után, de a kapolyi kapus ezúttal résen volt, és szögletre mentett.

A félidőre tehát kétgólos előnnyel mehettünk, de Érsek Ervin egyáltalán nem volt elégedett a látottakkal, aminek hangot is adott a szünet alatt. A kapolyiak az első félidőben nagyon szervezett és fegyelmezett játékot mutattak, nem volt 3 osztálynyi különbség a látottak alapján.

A második félidőt nagy elánnal kezdtük, a 49. percben Nagy Péter húzta meg a jobb szélt, majd centerezésére érkezett Léránt Áron, aki 8 méterről a kapuba lőtt. 0-3

Három perc múlva Pretz adott nagy labdát Farkasnak, aki 10 méterről a kiszolgáltatott vendég kapus mellett a hálóba gurított. 0-4

A gyorsan kapott két gól sem vette el a vendégek kedvét attól, hogy támadással is próbálkozzanak, az 58. percben például Höss nagyon lefutotta Érseket, s a középre adott labdájáról éppen csak lemaradt az érkező támadó.

A 61. percben Naász lépett ki középen, majd a 16-oson belülre érve a kirohanó vendégkapus felett okosan a hálóba emelt. Szép gól volt. 0-5

Ebben a periódusban, már nyoma sem volt a kapolyiak első félidős szoros emberfogásának és fegyelmezett védekezésének, láthatóan arra hajtottak a hazaiak, hogy legalább egy gólt elérjenek.

A hazaiak kevésbé fegyelmezettségének volt köszönhető a 6. gól, egy bedobásnál középen teljesen egyedül maradt Farkas, aki 15 méterről szépen kilőtte a jobb alsót. 0-6

Aztán 78. percben az addig is gyenge teljesítményt nyújtó játékvezető és első számú asszisztense olyan gólt nem adott meg a Kapolynak, amelyet csak ők láttak szabálytalannak. Pontosabban nem voltak hajlandók figyelembe venni, hogy egy általunk hazafejelt labdára csapott le Höss, majd lőtt a kapuba, márpedig ellenféltől kapott labdánál nincsen les. Innéttől fogva a játékvezető magára haragította a hazai publikumot. Érsek Ervin pedig azon bosszankodott, vajon hol volt a védelem annál a helyzetnél.

Még a reklamálással foglalkoztak a kapolyiak, amikor Kleiber megszerezte 7. gólunkat. 7-0

Egy percre rá Pollák került ajtó-ablak ziccerbe, de 11 méterről szembe a kapuval a léc mellé lőtt.

A 81. percben Decsi László harcosságának köszönhetően labdát szerzett a 16-osonkon belül, majd az ötésfeles sarkáról, nagy helyzetben Teklovicsba lőtte a labdát.

A 82. percben egy kapolyi támadó kapott egy labdát a 16-osonkon belül, a hátulról érkező Naász meglökte, amiért Kiss játékvezető - jogosan - a büntető pontra mutatott. Az ugyanakkor igen váratlan döntése volt Kiss Szabolcsnak, hogy ezért kiállította védőnket.
 
A büntetőt a kapolyiak legjobbja, az egész mérkőzést végigrobotoló Höss Zoltán végezte el, aki szépen bevarrta a labdát a hálóba. 1-7

Hogy a miénk legyen az utolsó szó, arról Farkas Richárd és Kleiber Zoltán gondoskodott, előbbi passzából utóbbi talált a hálóba. 1-8.

Összességében elmondhatjuk továbbjutásunk egy percig sem forgott veszélyben, de ennek ellenére játékban sokat kell még fejlődnünk, nem véletlenül bosszankodott Érsek mester a sok hiba miatt. Ugyanakkor azt is meg kell jegyezni, hogy igen rossz talajú volt a pálya, ami nagyban hozzájárult a pontatlan passzokhoz, de volt azért bőven nehezen magyarázható baki is. A mérkőzésen sajnos megsérült Molnár Attila, akinek a kiesése érzékeny veszteség lenne.

Statisztika

9 (első félidőben: 5) - kapuralövés - 23 (14)

8 (5) - kaput talált lövés - 15 (7)

3 (1) - les - 6 (3)

1 (0) - szöglet - 6 (2)

2 (0) - sárga lap - 1 (1)

0 (0) - piros lap - 1 (0)


2012. 08. 22. [Ailton]

Hozzászólás

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez!


Eredmény

3 - 0
TABI
VSC
- BABÓCSA
SE


A következő

MAGYAREGRES
-
TABI VSC


Tabella

1.BALATONLELLE69pt
2.BABÓCSA59pt
3.NAGYATÁD59pt
4.B.KERESZTÚR58pt
5.TOPONÁR52pt
6.NAGYBAJOM51pt
7.TABI VSC44pt
8.KARÁD SC44pt
9.BALATONI VASAS34pt
10.MAGYAREGRES29pt
11.MARCALI28pt
12.SEGESD28pt
13.CSURGÓ27pt
14.MEZŐCSOKONYA22pt
15.KAPOSMÉRŐ13pt
16.SOMOGYVÁR13pt


Hírek archívuma

Belépés



Nick
Pass

Főszponzor

Tabi Város Önkormányzata



Partnerek

MLSZ SLASZ



Médiapartner

Somogy Sportja
Csevi 2001 Bt. ©