Üdvözlöm a Tabi Városi SC honlapján!

Nagy fegyelmezetlenség, buta 11-es és vereség

Hiába volt az egész mérkőzésen partnere csapatunk az éllovas és bajnoki álmokat dédelgető Csurgónak, nem sikerült a pontszerzés. Amikor egyenlő létszámba voltak a felek, inkább mi domináltunk, de 40 perc emberhátrány, és egy buta 11-es miatt nem szereztünk pontot.


Csurgói TK - Tabi VSC 2-1 (1-1)

Csurgói Városi-Sporttelep, 100 néző

Vezette: Deák - 7 A kiállításokat jól ítélte meg, a 11-es jogos volt, de a mezőnyben voltak hibái. A lefújás előtti szituációnál egy megadható 11-est nem adott meg nekünk.

Gól: Balogh 10.p., 73.p. (11-es) ill. Kult T. 16.p.

Sárga: Zrinszki 53.p. (hátráltatta a szabadrúgást) ill. Peckó 72.p. (buktatás), Érsek 75.p. (buktatás)

Kiállítva: Donka 44.p. (szándékos utánrúgás) ill Varga B. 84.p. (hátulról beleszállt ellenfelébe)

Tabi VSC: Peckó - Naász, Kult P., Molnár, Kleiber - Donka, Kaveczki, Nagy P. (Érsek 57.p), Pretz - Kult T., Vidus


Az éllovashoz látogattunk, amely csapat hangulatos, fedett tribünös pályáján alig 100 néző gyűlt össze. A hazai szurkolóknál tartott közvélemény-kutatáson kiderült, hogy szerintük feljuthatnak és fel is akarnak a játékosok, bár abban nem biztosak, hogy lenne is pénz az NB III-ra, mert a női kézisek sem tudták vállalni az NB I/b-t, ugyanis most a sporttámogatás nagy része az NB I-es férfi kézire megy el.

A mérkőzésen a csapatok lendületesen kezdtek, s alig múlott el az első 10 perc, mindkét csapat már túl volt egy zicceren. Csakhogy míg a mi ziccerünket egy védő blokkolása hatástalanította, addig az ellenfél első helyzetét gólra váltotta.

A 10. percben az egész mérkőzés legjobbja, Balogh Zsolt lépett ki az eltolódott tabi védelem jobb szélén, Peckó kifutott kapujából, de hiába, Balogh csinált egy higgadt cselt, majd az üres kapuba passzolt. 1-0

Nem sokat kellett várni a válaszra, Kaveczki jobb oldali szabadrúgása után egy kapura lövést középre ütött ki Bolla kapus, s az érkező Kult Tamás a hálóba vágta a játékszert. 1-1

A gól előtti Kaveczki-szabadrúgás

A gól előtti szabadrúgás

Egy perc múlva visszavehette volna a vezetést a Csurgó, de Bódis 8 méterről nagy ziccerben fölé lőtt.

A 30. perc körül kissé felpörögtek az események. A 29. percben Kult Tamás 11 méteres lövése egy védőről pattant szögletre. A szögletből is veszélyeztettünk, Kaveczki tekert mellé.

A 33. percben szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat, s Balogh Zsolt lövése a bal kapufán csattant. Ezzel kb. lezárult az első félidő azon szakasza, amikor mindkét csapat nagy iramban játszott, s a játék színvonala is a Megye I szintje felett volt.

A félidő utolsó 10 percében aláfagyott a lendület, aztán a semmiből jött egy váratlan piros lap. Donka ellen szabálytalankodtak az oldalvonal mellett, a játékvezető előnyszabályt adott, majd mikor elvesztettük a labdát a feltápászkodó Donka utána rúgott a csurgói játékosnak. Deák játékvezető habozás nélkül kiállította a meggondolatlan tabi játékost.


Tíz emberre fogyatkoztunk

Donkát kiállították, bajban a csapat

Az első félidő alapján egy nagyon ikszes mérkőzésnek tűnt ez a derbi,  de Donka kiállítása mindent megváltoztathat - ez volt - az általános vélemény a szünetben a nézők között.

Ennek ellenére a második félidő első pár perce tabi labdajáratással telt, a hazaiak inkább kivárásra játszottak. Az 52. percben alakították ki első helyzetüket, egy középreadást a 21-es számú Varga Gábor 5 méterről, tiszta helyzetből nem tudott értékesíteni, miután a földbe rúgott.

Az 54. percben sajnálatos sérülés történt, az egyébként kiválóan játszó fiatal Nagy Péter Gergely ütközött az ellenfél kapusával, amely után rosszul fogott talajt, ezért le kellett vinni, s mint kiderült, nem is tudta folytatni.

A 62. percben sem hiányzott sok a hazai gólhoz, ekkor Bodó Dániel felejt 5 méterről nem sokkal fölé. A 65. percben Pretz révén mi is veszélyeztettük a kaput, de lövése fölé szállt.

A 69. percben Molnárt egy csellel megkerülte Varga G., majd lőtt, de Peckó szögletre tolta a labdát.

A 72. percben egy nagyon buta 11-est hoztunk össze. Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után a sokat helyzetbe kerülő Varga lépett ki, s már kisodródott, amikor a kivetődő Peckó elhúzta a lábát, vitathatatlan büntető.

A labda mögé az első gól szerzője, Balogh állt, aki magabiztosan a kapu jobb alsó sarkába lőtte a büntetőt. 2-1


A három pontot érő 11-es

Ezek után 10 emberrel is támadni voltunk kénytelenek, amelynek köszönhetően az ellenfél előtt megnyíltak a gyors lekontrázások lehetősége.

A 77. percben Varga G. került ismét ziccerbe, de csúnyán ellőtte keresztbe a labdát a kapu előtt. Egy perccel később megint Varga került helyzetbe, de Peckó óriási helyzetben lábbal védett. A hazai nézők sem hitték el, hogy Varga nem tud egy helyzetből sem betalálni.

A 81. percben Varga G. ezúttal önzetlen volt, s Balogh elé tálalt, aki megrúgta második kapufáját, de ehhez Peckó érintése is kellett.

A 84. percben aztán megcsillant az esély, mert kiegyenlítődött a létszám, miután Varga Balázs hátulról rácsúszott Vidus lábára, ezért is járt a piros.

Szinte minden tabi előre ment támadni az utolsó percekre, be is szorultak a hazaiak, Beke Lajos az ellenfél szakvezetője cserékkel próbált frissíteni.

Egy lehetőségünk aztán akadt az egyenlítésre, egy távolról megeresztett lövést Bolla bravúrral tolt ki oldalra. A 91. percben megint jött Varga Gábor, akinek ma semmi sem sikerült, ezúttal a felső lécet találta telibe ajtó-ablak ziccerben.

A ráadás 2. percében akár 11-eshez is juthattunk volna, Bolla kapus miután lehúzott egy labdát, teljesen érthetetlenül nekiszaladt egy játékosunknak és feldöntötte. Bár a tabi nézők azt hitték 11-est ítélt a sípmester, hamar kiderült, hogy kifelé ítélt. A hazai nézők szerint is egy nem 100%-os, de "megadható" kategóriájú büntető maradt el. Ami biztos, hogy kapustámadás nem volt, amit Deák fújt.

Maradt tehát a 2-1, s csak azt lehet mondani, kár hogy nem tudjuk már meg, mi lett volna, ha nincs a kiállítás, de a lelátón helyet foglaló mindkét szurkolótábor egyetértett abban, a Csurgó akkor aligha nyeri meg a mérkőzést.

Igaz azt hozzá kell tenni, miután viszont így alakult, akár rúghatott volna többet is a Csurgó, hiszen Varga Gábor egy bajnokságra való helyzetet puskázott el és volt 3 kapufájuk.

Viszont mi is megérdemeltünk volna egy pontot, mert az első félidőben egyenrangúak voltunk, s a második félidőben is jobban bírtuk erővel, ezért nem volt egyoldalú a második félidő sem, még ha a helyzetek alapján úgy is tűnik. De hát a futball nem pontozásos sportág, ez már régóta tudjuk ...


2010. 09. 04. [Ailton]

Hozzászólás

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez!


Eredmény

3 - 0
TABI
VSC
- BABÓCSA
SE


A következő

MAGYAREGRES
-
TABI VSC


Tabella

1.BALATONLELLE69pt
2.BABÓCSA59pt
3.NAGYATÁD59pt
4.B.KERESZTÚR58pt
5.TOPONÁR52pt
6.NAGYBAJOM51pt
7.TABI VSC44pt
8.KARÁD SC44pt
9.BALATONI VASAS34pt
10.MAGYAREGRES29pt
11.MARCALI28pt
12.SEGESD28pt
13.CSURGÓ27pt
14.MEZŐCSOKONYA22pt
15.KAPOSMÉRŐ13pt
16.SOMOGYVÁR13pt


Hírek archívuma

Belépés



Nick
Pass

Főszponzor

Tabi Város Önkormányzata



Partnerek

MLSZ SLASZ



Médiapartner

Somogy Sportja
Csevi 2001 Bt. ©