Üdvözlöm a Tabi Városi SC honlapján!

Igazságos döntetlen a Kiliti ellen

Hiába játszottunk a mérkőzés nagy részében mezőnyfölényben, kevés lehetőségeink egyikéből sem sikerült gólt szerezni. A vendégek ugyan nem játszattok jól a mezőnyben, azonban nagyobb helyzeteik voltak, de ezek is kimaradtak.

Ifi: 3-0-ra nyertünk (G: Németh T. (2), Hendl)


TABI VSC - BALATONI VASAS 0-0

2012.08.26., Tab, 200 néző

Vezette: Hegyi - 7 Hogy les volt-e Pollák gólja nem tudni, de a támadónak (labdaelrúgásért) adott sárga semmi esetre sem volt jogos, a sípszó elhangzásakor már lendült a lába játékosunknak.

Sárga: Pollák 62.p. (labdaelrúgás) ill. Gere 11.p. (buktatás), Gyánó 20.p. (szabadrúgás elvégzésnek akadályozása), Takács 38.p. (reklamálás)

TAB: Peckó - Naász, Györki (Pál 78.p.), Érsek, Kleiber - Barabás, Vida, Donka, Farkas - Pretz (Tar 69.p.), Pollák

Kispadon maradt: Teklovics


A szezon első hazai mérkőzésére került sor Tabon, s az akár szomszédvárnak is nevezhető Siófok-Kiliti gárdája, a hangzatos nevű Balatoni Vasas volt az ellenfél.

Először kapott bizalmat együttesünkben a Bábonymegyerből igazolt, de tabi nevelés Barabás Dávid, akit rögtön kezdőként állított csatasorba Érsek Ervin szakvezető. 

Az ellenfélnél két volt tabi játékos, Gere Tamás és Gyánó Gábor kezdőként kapott lehetőséget, míg Vidus Zoltán és Vörös Gyula csereként volt nevezve.

A mérkőzés első percétől fogva magunkhoz ragadtuk az irányítást, és öt percig át sem nagyon jött a Vasas a felező vonalon. Ugyanakkor hiába járattuk szépen a labdát, még lövőhelyzetig sem jutottunk el.

Nem úgy a kilitiek, ők az első valamire való támadásukat lövéssel fejezték be, az örökifjú Molnár Ferenc próbálkozott egy lövéssel a hetedik percben, de célt tévesztett. 

Egy perccel késöbb az igen agilis Barabás húzott el a jobb szélen, s érkező is volt középen, de beadásába a visszafutó Horváth György beleért, így a labda felpattant, s a védők szerelni tudtak. A labda azonban ismét hozzánk került, s Pretz beívelése után az előrehúzódó Kleiber lőhetett, de a kaput ezúttal sem tudtuk eltalálni, egy vendég védő blokkolni tudott.

Ezt követően kissé leült a mérkőzés, eseménytelenül peregtek a játékpercek.

A 23. percig kellett várni egy újabb lehetőségre, ekkor egy nem túl erős lövést kellett fognia Peckónak, majd a 29. percben Naász tüzelt 20 méterről, de lövése mellé szállt. A 30. percben a jól debütáló Barabás tehette volna emlékezetesebbé a debütálását, de neki sem jött össze a gól, pedig a jobb oldalon szépen beverekedte magát a 16-oson belülre, majd éles szögből lőtt, de Németh Attila kapus a helyén volt.

Közben viharfelhők gyülekeztek a pálya felett, s ezt most nem átvitt értelemben kell érteni, egy intenzív 15 perces eső hűtötte a kedélyeket és a hőmérsékletet. 

Hogy van-e ok-okozati összefüggés az eső és aközött, hogy a kilitiek feljöttek, nem tudni, de tény hogy a félidő közepétől kezdték átvenni az irányítást. Előbb a 33. percben Gyánó lövését kellett fognia Peckónak, majd a 43. percben igazi vendég sortűz következett.

Egy 14 méteres lövést szedett ki Peckó a jobb alsóból, de a kipattanóra érkezett egy vendég játékos, aki a kapufára lőtt, onnét a gólvonalra pattant a labda, ekkor röviden vágtuk ki a labdát, újabb lövés következett, amit pedig a felső léc hárított. No nem hiába, hazai a kapufa.

A második félidő is egy kis esővel kezdődött, majd szabadrúgásokkal folytatódott. Az 55. percben Duli lőtt egy szabadrúgást ígéretes helyről fölé, majd az 57. percben Pretz szabadrúgása ment mellé.

Az 61. percben rezdült a kilitiek hálója, Pollák Dániel 12 méterről lőtt a jobb alsó sarokban, csak közben a bálványosi illetőségű Sütő partjelző lest intett.

A 71. percben Donka próbálta megtörni a gólcsendet, de 30 méteres próbálkozás célt tévesztett. Egy perc múlva Györki nem sokkal maradt le egy élesen a kapu elé csavart szögletnél.

A 86. percben eldőlhetett volna a mérkőzés. Gere és Molnár játszották át a bal oldali védelmünket, majd Molnár nagyszerű beadására teljesen egyedül érkezett Vörös Gyula, aki 4 méterről óriási helyzetben mellé fejelt. Hihetetlen ziccer maradt ki.

A 88. percben még próbálkoztunk egyet, Farkas a 16-os bal sarkánál egy csel után lőtt, de a vendég portáson nem fogott ki a lövése.

Talán igazságos mondható döntetlen született a mérkőzésen, ahol nagy mezőnyfölényünk meddőnek bizonyult, s bizony a vendégek kevés támadásában sok veszély volt.

Statisztika

8 (első félidőben: 4) - kapuralövés - 8 (6)

3 (1) - kaput talált lövés -  6 (5)

1 (0) - les - 0 (0)

2 (0) - szöglet - 4 (1)

1 (0) - sárga lap - 3 (3)

0 (0) - piros lap - 0 (0)


2012. 08. 26. [Ailton]

Hozzászólás

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez!


Eredmény

3 - 0
TABI
VSC
- BABÓCSA
SE


A következő

MAGYAREGRES
-
TABI VSC


Tabella

1.BALATONLELLE69pt
2.BABÓCSA59pt
3.NAGYATÁD59pt
4.B.KERESZTÚR58pt
5.TOPONÁR52pt
6.NAGYBAJOM51pt
7.TABI VSC44pt
8.KARÁD SC44pt
9.BALATONI VASAS34pt
10.MAGYAREGRES29pt
11.MARCALI28pt
12.SEGESD28pt
13.CSURGÓ27pt
14.MEZŐCSOKONYA22pt
15.KAPOSMÉRŐ13pt
16.SOMOGYVÁR13pt


Hírek archívuma

Belépés



Nick
Pass

Főszponzor

Tabi Város Önkormányzata



Partnerek

MLSZ SLASZ



Médiapartner

Somogy Sportja
Csevi 2001 Bt. ©