Üdvözlöm a Tabi Városi SC honlapján!

Döntetlen a nyitányon

Az utolsó percekben sikerült döntetlenre menteni a tavaszi szezon első bajnokiját. A kiesés által is fenyegetett Balatonföldvár szerzett vezetést, majd a bajnokin most debütáló Dombóvári kiállítása miatt 10 emberrel játszó csapatunknak Pretz góljával sikerült egyenlíteni.


Tabi VSC - Balatonföldvári SE 1-1 (0-0)
2010.03.07., Tab, 100 néző
Vezette: Agócs (9)

Gól: Pretz 88.p. ill. Kovács A. 63.p.

Sárga: Kult P. 45.p. (buktatás), Vida 63.p. (buktatás), Dombóvári 69.p. (lerántás), 78.p. (hátulról buktatás) ill. Kurdi 47.p.(buktatás), Császár 75.p. (hátulról akasztás), Füge 90.p. (buktatás)

Kiállítva: Dombóvári 78.p. (második sárga)

Tab: Peckó - Naász, Kult P., Donka, Kleiber (Dombóvári 64.p.) - Pál (Vitéz 53.p.), Vidus, Vida, Pretz - Kult T., Budai (Kasza 60.p.)

Fájó kupakudarccal kezdődött az idei tavaszi szezon, így hát adott volt, hogy feledtetni kell a múlt heti vereséget a kiesés elől menekülő Balatonföldvár ellen. Mint ismeretes a télen alaposan megfogyatkozott keretünk, öten mentek és mindössze egy érkező volt Kasza Balázs személyében.

Nem segítette a csapat dolgát az sem, hogy Kaveczki Balázs sárga lapok miatt nem játszhatott, míg Molnár Attila idén is csak később csatlakozik majd a csapathoz.

A vendégeknél sem hemzsegtek az új arcok, mindössze két új igazolás szerepelt, a Ságvárról igazolt Tóth József és az elmúlt fél évben csapat nélküli, ex kőröshegyi Torjai Miklós személyében.

Nem hozott magas színvonalú játékot az első játékrész. Az első negyedórában ugyan mezőnyfölényben voltunk, de mindössze egy Vidus lövés volt, amit hárítania kellett Podmaniczky kapusnak.

A 22. percben kecsegtető szabadrúgást rúghattunk, de Vida 20 méterről fölé rúgta. Ezen kívül nem igazán alakult ki helyzet a vendégek kapuja előtt, de a földváriak sem riogatták Peckó kapuját, mindössze egy helyzetük volt a félidőben.

A második félidőben váratlanul vezetéshez jutott a Földvár, Vidus eladott labdájára csaptak le a vendégek, majd előreívelték Kovács Attilához, aki a kimozduló Peckó felett a kapuba emelt. Nem sokkal a gól után akár egyenlíthettünk is volna, hiszen a vendég védők kis híján öngólt rúgtak.

A támadások segítése végett Kovács György vezetőedző pályára küldte a fiatal, 19 éves támadót, Dombóvári Andort. A bajnokin bemutatkozó játékos azonban szűk 10 perc leforgása alatt kapott két sárga lapot, így megfogyatkozott a tabi csapat.

A kiállítás viszont minket hozott fel, s a vendégek védekezésre voltak kénytelenek beállni. Talán már kezdtek lemondani a szurkolók arról, hogy ma gólt szerzünk, amikor egy óriási földvári védelmi hiba után, Pretz emelésével kiegyenlítettünk.

A 80. percben a meccs legvitatottabb eseménye történt, Pretz beadása a menteni igyekvő védő kezére pattant a 16.oson belül, de Agócs játékvezető nem látta szándékosnak a kezezést. A játékvezető a reklamáló Kovács Györgyöt figyelmeztette.

A következő támadásnál viszont majdnem újabb gólt szereztek a vendégek, de a kilépő Balogh elől Donka az utolsó pillanatban mentett nagy helyzetben.

Az utolsó percben még Vidus lőtt fölé szabadrúgásból, ezzel véget is ért a mérkőzés. Sajnos egyértelmûen látszott ma is, hogy még nem sikerült betölteni a csatárposzton Csizmadia távozása után keletkezett űrt.


2010. 03. 08. [Ailton]

Hozzászólás

Csak regisztrált és bejelentkezett felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez!


Eredmény

3 - 0
TABI
VSC
- BABÓCSA
SE


A következő

MAGYAREGRES
-
TABI VSC


Tabella

1.BALATONLELLE69pt
2.BABÓCSA59pt
3.NAGYATÁD59pt
4.B.KERESZTÚR58pt
5.TOPONÁR52pt
6.NAGYBAJOM51pt
7.TABI VSC44pt
8.KARÁD SC44pt
9.BALATONI VASAS34pt
10.MAGYAREGRES29pt
11.MARCALI28pt
12.SEGESD28pt
13.CSURGÓ27pt
14.MEZŐCSOKONYA22pt
15.KAPOSMÉRŐ13pt
16.SOMOGYVÁR13pt


Hírek archívuma

Belépés



Nick
Pass

Főszponzor

Tabi Város Önkormányzata



Partnerek

MLSZ SLASZ



Médiapartner

Somogy Sportja
Csevi 2001 Bt. ©